Vanhempainiltahaaste

Yksinäisyystyöryhmä haastaa Pohjois-Karjalan koulut ja oppilaitokset järjestämään vanhempainillan nuorten hyvinvointiin ja erityisesti nuorten yksinäisyyden vähentämiseen liittyen.

Tavoitteena on, että vanhempainilloissa pohditaan alueellisia ratkaisuja nuorten yksinäisyyden vähentämiseen kouluympäristössä. Vanhempainillan voi järjestää halutussa muodossa ja koululle sopivana ajankohtana syyslukukauden 2022 aikana. Koulut voivat halutessaan kutsua myös alueen muita perhekeskustoimijoita mukaan vanhempainiltaan.

Vanhempainillassa voi esitellä esimerkiksi teemaan liittyviä kouluterveyskyselyn tuloksia sekä hyödyntää nuorten tuottamaa videomateriaalia, jota lisätään tälle sivulle alkusyksyyn mennessä.

Vanhempainillan järjestäneiden koulujen kesken arvotaan yhteisöllisen tekemisen välineitä. Koulut voivat ilmoittaa tiedon järjestetystä vanhempainillasta ja osallistua arvontaan Webropol-linkin kautta. Arvonta suoritetaan tammikuussa 2023 ja voittajakouluun ollaan yhteydessä. Lisätietoja vanhempainiltahaasteesta: lisätietoa projektiasiantuntija Liisa Karvonen liisa.karvonen(at)siunsote.fi

Yksinäisyystyöryhmä kannustaa jakamaan vanhempainillan ratkaisuja sosiaalisessa mediassa hashtagilla #meilläeijääyksin