Categories
Ajankohtaista

NuvaPlus valittiin vuoden nuorisovaltuustoteoksi

Syyskuun alussa Pohjois-Karjassa käynnistynyt NuvaPlus – Alueellinen nuorisovaltuustojen toiminnan tukemis- ja kehittämishanke valittiin vuoden nuorisovaltuustoteoksi. Tunnustus julkistettiin Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n liittokokouksessa 21.11.

– NuvaPlus on nuorten omasta aloitteesta syntynyt merkittävä hanke, joka edistää nuorisovaltuustojen tukemista merkittävällä tavalla ja toimii pilottina muillekin alueille, liitto perustelee valintaa.

Hankkeen tavoitteena on parantaa maakunnan alueen nuorisovaltuustojen toimintaedellytyksiä ja toimintamalleja. Tarjolla on tukea, tietoa, kontakteja ja koulutusta. Lisäksi jokainen nuorisovaltuusto saa niin sanotun toimintatonnin sopivaksi katsomansa tapahtuman järjestämiseen. Hanke on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

– Henoa, että tällaista työtä arvostetaan. Uskon, että tällaiselle toimintamallille on kysyntää muuallakin Suomessa, projektipäällikkö Oskar Mannelin sanoo.

Maakunnalliset nuorisovaltuustot uuden edessä

Oskar Mannelin toimii myös 26.–27.11. Joensuussa järjestettävän MAHKU21-tapahtuman päävastaavana. Tapahtumassa pohditaan maakunnallisten nuorisovaltuustojen toimintaa tulevien hyvinvointialueiden alaisuudessa.

– Tapahtumassa on mukana lähes 80 osallistujaa. Maakunnat ovat hyvin edustettuina, sillä vain muutaman maakunnan edustus puuttuu. Tavoitteena on muodostaa yhteinen näkemys siitä, mihin asioihin ja millä tavalla nuoret haluavat olla vaikuttamassa hyvinvointialueilla, Mannelin kertoo.

MAHKU21:n järjestelyistä vastaa Pohjois-Karjalan maakunnallisen nuorisovaltuuston jäsenet maakuntaliiton tuella. Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana myös Itä-Suomen AVI, Nuva ry, Nuva ry:n Savo-Karjalan piiri, Nuorten Suomi, Joensuun Lyseon lukio, Karelia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto ja Pohjois-Karjalan hyvinvointialue.

Projektipäällikkö, Oskar Mannelin

[email protected]

050 473 4373